120 inženirjev iz vse Evrope se bo pomerilo za naslov najboljšega

Varšava, Poljska – Od 1. do 9. avgusta se bo 120 najboljših evropskih študentov tehnike in naravoslovja pomerilo na finalu evropskega inženirskega tekmovanja EBEC, ki ga organizira BEST. Na dogodku bodo najbolj kreativni študenti stare celine predstavili nove in inovativne tehnološke rešitve.

EBEC finale je najprestižnejši del BEST-ovega evropskega inženirskega tekmovanja, v katerega se uvrstijo zmagovalne ekipe študentov iz lokalnih in regionalnih tekmovanj. Letos poteka že petič zapored, tokrat ga gosti Varšava, Poljska. Z ustvarjanjem priložnosti za izražanje kreativnih rešitev in inovativnosti v reševanju realnih, vsakdanjih problemov industrije in menedžmenta so inženirska tekmovanja najbolj priljubljen BEST-ov dogodek za študente tehnike in naravoslovja širom Evrope.

EBEC finale je najprestižnejši del BEST-ovega evropskega inženirskega tekmovanja, v katerega se uvrstijo zmagovalne ekipe študentov iz lokalnih in regionalnih tekmovanj.

V finale se je letos uvrstilo 30 najboljših ekip študentov tehnike in naravoslovja, ki so premagali konkurenco na 83 lokalnih in 15 regijskih tekmovanjih Evrope, na katerih je skupno v dveh kategorijah (teoretično usmerjana študija primera in praktično skupinsko načrtovanje) nastopilo več kot 5000 študentov. Tudi v Mariboru je potekalo lokalno tekmovanje, letos pa smo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko gostili še drugo, regionalno stopnjo EBEC Alpe-Adria.

EBEC finale 2013 podpirajo mnoge znane osebnosti in organizacije, med drugim tudi rektor tehnološke univerze v Varšavi, županija Varšave, poljsko ministrstvo za znanost in visoko šolstvo, poljska akademija znanosti in UNESCO.

Evropsko tekmovanje organizira mednarodna prostovoljna neprofitna organizacija BEST (ime je angleška kratica za Board of European Students of Technology; Evropsko združenje študentov tehnologije), ki deluje po vsej Evropi in katere cilj je dodatno izobraževanje študentov na raznoraznih področjih, karierni razvoj, nudenje možnosti potovanj in izmenjav, aktivno preživljanje prostega časa ter poudarjanje medkulturnega dialoga in povezovanja.

Evropsko študentsko inženirsko tekmovanje EBEC

Za več informacij lahko obiščeš spletno stran BEST.eu.org in spletno stran tekmovanja EBEC – ebec.BEST.eu.org.

Social Share Counters

Comments are Closed

© 2018 BEST Maribor | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress