BEST Maribor gosti tekmovanje inženirjev iz Slovenije, Avstrije, Nemčije in Hrvaške

Društvo tehnike in naravoslovja, BEST Maribor, bo že drugo leto zaporedoma gostil Evropsko regionalno inženirsko tekmovanje EBEC Alpe-Adria. Tokrat se bodo pomerile zmagovalne skupine inženirjev iz štirih držav in sicer Slovenije, Avstrije, Hrvaške ter Nemčije.

Tekmovanje najboljših inženirjev v Evropi

EBEC (European BEST Engineering Competition) je tradicionalno evropsko študentsko tekmovanje, na katerem letos sodeluje več kot 6500 študentov iz 87 univerz in 32 držav. Ti so se sprva pomerili na lokalnih tekmovanjih, zmagovalci pa so se uvrstili na regijsko  tekmovanje, ki bo izvedeno v 15-tih državah. Eno izmed teh bo tudi v Sloveniji in sicer v Mariboru, s poimenovanjem EBEC Alpe–Adria. Zmagovalci regijskih tekmovanj se bodo letošnjega avgusta uvrstili na veliko evropsko finalno tekmovanje, ki bo v Rigi (Latvija).

Skupinska slika EBEC Alpe-Adria 2013 z tekmovalci, organizatorji ter žirijo.

Regijsko tekmovanje v Mariboru

Tekmovanje EBEC Alpe–Adria bo potekalo od 16. do 18. maja, na Fakulteti za naravoslovje in matematiko, Filozofski ter Pedagoški fakulteti. Prijavljenih je 12 zmagovalnih ekip, ki prihajajo iz šestih univerz v regiji (Maribor, Ljubljana, Gradec, Zagreb in Erlangen).

Tekmovalne ekipe so sestavljene iz štirih študentov. Vsaka ekipa sodeluje v eni izmed dveh kategorij; skupinsko načrtovanje ali študija primera.

Skupinsko načrtovanje

V kategoriji skupinsko načrtovanje mora vsaka ekipa izdelati praktično rešitev podane naloge, ki bo ustrezala vsem podanim zahtevam. Čas in material sta pri tem omejena. Tako mora ekipa pokazati svoje sposobnosti, iznajdljivost in domišljijo. Ob koncu tekmovanja mora ekipa predstaviti, kako njihova »naprava« reši podan problem, komisija pa oceni skladnost s podanimi zahtevami.

Priprava naloge.

Študija primera      

V kategoriji študija primera ekipe dobijo določen problem, za katerega morajo v omejenem času poiskati konceptualno rešitev in nazadnje idejo predstaviti komisiji. Zmaga ekipa, ki prepriča komisijo, da njihov koncept inovativno in najbolje reši podan problem.

Vabljeni torej 17. in 18. maja, na FNM, FF in PeF držat pesti za naše Mariborske tekmovalce, da premagajo konkurenco in se uvrstijo na veliko finalno tekmovanje! Želite tudi sodelovat? Zberite ekipo in se prihodnje leto tudi vi prijavite na lokalno tekmovanje EBEC Maribor 2015!

Social Share Counters

Comments are Closed

© 2018 BEST Maribor | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress