EBEC – največje študentsko inženirsko tekmovanje v Evropi

Možnost prijave na tekmovanje na best-maribor.org/ebec2015/prijava.php do 6.3.2015!

Že četrto leto zapored energični BEST študenti z navdušenjem organiziramo lokalno inženirsko tekmovanje, ki bo tudi letos potekalo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru 10. in 11. marca 2015. Namenjeno je vsem študentom univerze v Mariboru, ki se želijo preizkusiti in izkazati v miselnih in praktičnih izzivih, ki jih bo dodelila strokovna žirija.
EBEC (European BEST Engineering Competition) je evropsko študentsko inženirsko tekmovanje, ki poteka po skoraj vseh priznanih tehniških univerzah, kjer vsako leto sodeluje več kot 6500 študentov iz kar 87 univerz in 32 držav.

ebec_maribor14

EBEC Maribor 2014


Tekmovanje poteka v ekipah s štirimi člani, sestavljeno pa je iz dveh različnih delov: »Skupinsko delo« (team design), ki preizkuša sposobnosti na različnih tehniških in tudi naravoslovnih področjih; iznajdljivost, zmožnost sodelovanja in učinkovite komunikacije znotraj ekip, dopolnjevanja idej in kreativnost. Skupinam bo predstavljena določena naloga, dodeljen jim bo potreben material za izvedbo ter omejen čas za izdelavo »naprave«, ki bo zahtevano nalogo izvajala. Na koncu bodo projekti predstavljeni žiriji in ostalim tekmovalcem, izdelane mojstrovine pa bodo tudi preizkušene. Pri drugem delu EBEC tekmovanja, »študiji primera« (case study) pa bo skupinam nazorno opisan realen problem, za katerega bo treba v omejenem času praktično poiskati podrobno in hkrati preprosto, ugodno in najbolj inovativno rešitev, ki bi jo bilo mogoče izpeljati kot resnični projekt. Ideja bo prav tako predstavljena strokovni žiriji, ki bo za oba dneva posebej razglasila prva tri mesta.

ebec_mb14

EBEC Maribor 2014 – Predstavitev naloge


Zmagovalci lokalnega EBEC tekmovanja bodo napredovali naprej, na EBEC Alpe – Adria tekmovanje, kjer se bodo pomerili zmagovalci lokalnih EBEC tekmovanj iz centralne regije – Maribora, Ljubljane, Gradca, Dunaja in Zagreba. Najboljši študentski inženirji pa bodo pot nadaljevali vse do finala v Porto, drugo največje mesto na Portugalskem.

Na žalost imamo v Sloveniji odločno premalo tovrstnih dogodkov, ki bi spodbujali in motivirali študente k temu, da dokažemo svojo iznajdljivost in preizkusimo drugačen način pridobivanja znanja kot smo ga vajeni že iz osnovne šole. S tekmovanjem pa želimo odkriti, nadgraditi in ohraniti svežo kreativnost ki se skriva v vsakem od nas!

Social Share Counters

Comments are Closed

© 2018 BEST Maribor | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress