Jesenski tečaj – Europa v mariborskem BEST-u

Eden izmed najbolj nepozabnih dogodkov za študente je vsekakor sezonski BEST-ov  tečaj, ki enkrat letno poteka v okolici vsakega lokalnega BEST društva. Letos je tečaj v Mariboru potekal od 10. do 18. septembra, gostili pa smo 24 tujih študentov, ki so se prijavili z željo po znanju računalniške animacije.

Si pripravljen razširit svojo mejo  radovednosti?

BEST je evropska organizacija študentov tehnologije, ki je nastala pred 25 leti. Danes v organizaciji sodelujejo študenti iz 95 univerz, ena izmed njih pa je tudi Univerza v Mariboru. Vsaka skupina enkrat na leto organizira tečaj za študente iz ostale Evrope. Mariborska skupina je svojega organizirala septembra.Med tečajem je veljal standarden BEST urnik, ki vključuje ustvarjalno izobraževanje, družabne aktivnosti, celodnevni izlet in interaktivne tematske zabave. Udeleženci so pripotovali iz Turčije, Belgije, Rusije, Romunije, Avstrije, Španije, Poljske, Moldavije, Makedonije, Madžarske, Islandije, Grčije, Hrvaške, Francije, Češke in Nemčije. Prepletanje kultur, zgodb, idej in sproščeno vzdušje je dalo vtis kot da potujemo po svetu. V prvih dneh so tujci postajali znanci, v sledečih prijatelji, na koncu pa smo se pozdravljali kot bratje in sestre. Obljubili smo si, da se še srečamo nekje v svetu ali Sloveniji. Poslovili smo se z mislijo: Koliko nepozabnih trenutkov v življenju doživimo, je odvisno le od mej naše radovednosti – to so edine meje, ki obstajajo.

Udeleženci tečaja na eni od zabav.

Tečaj iz očeh participantov

Jesenski tečaj o 3D animaciji, ki ga je organiziral BEST Maribor, je bil najboljša stvar, ki se mi je zgodila. Dobili smo pošast za katero smo poskrbeli, da se je premaknila. Organizatorji so lepo skrbeli za nas in se potrudili, da smo se imeli najboljše. Imela sem priložnost spoznati in se družiti z ljudmi iz cele Evrope in si tako ustvarila prelepe spomine, ki bodo trajali celo življenje. Povezali smo se tako močno, da smo zadnji dan vsi jokali. Drugače pa sama nisem članica Besta … Ne še!
Sandra, Makedonija

Na začetku bi se samo rad zahvalil za prelepe trenutke, ki smo jih preživeli skupaj, zabave, pogovori, predavanja … To je bil moj prvi BEST tečaj in zaradi vas se bom prijavil še na več tečajev. Zagotovo pa se bom še kdaj vrnil v Maribor. Kar se tiče predavanj in cilja tega tečaja, moram reči, da je vse šlo dobro. Vse je potekalo po urniku, profesorja sta bila odlična. Mislim, da sem se naučil veliko. Glejte, da boste še naprej svojo delo opravljali tako dobro. Zame ste najboljša BEST organizacija.
Ricardo, Portugalska

Fotografija z International Eveninga – nacionalna hrana participantov.

Trenutno potekajo prijave na BEST zimske tečaje.

Kako se prijaviti?

Prijava je preprosta in od tebe ne zahteva veliko. Za nekatere tečaje potrebuješ osnovno znanje iz izbranega področja, na druge pa se lahko prijavi vsak študent, napisati moraš le kratko motivacijsko pismo. Več informacij najdeš v razdelku “Prijava na tečaje“. Seznam in podrobnejše opise tečajev pa lahko najdeš na mednarodni spletni strani BEST-a (v angleškem jeziku). Rok za prijavo je 12. oktober. Po prijavi preko spletnega obrazca nam preko elektronske pošte (maribor@BEST.eu.org) pošlji še skenirano ali fotografirano potrdilo o vpisu, da lahko potrdimo tvojo prijavo.

Za vsa vprašanja povezana s tečaji in prijavo smo na voljo tudi preko elektronske pošte (maribor@BEST.eu.org), lahko pa nas kontaktiraš tudi preko naše Facebook strani.

 

Social Share Counters

Comments are Closed

© 2018 BEST Maribor | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress