Motivirani vstopamo v novo BEST-ovsko leto

Od kje pravzaprav naša motivacija sploh izvira?

Motivacijski vikend lokalne skupine BEST je interni dogodek, ki se dvakrat letno odvija na koči, v naravi, znotraj meja države lokalne skupine. Novi člani se tako spoznajo z aktivnimi člani, naučijo se BESTove tradicije in bolje spoznajo delovanje organizacije.

DSC_0318

Udeleženci motivacijskega vikenda


Termin motivacijskega vikenda je običajno po sestanku za nove člane, saj je gre za najlažji način, kako predstaviti organizacijo BEST (Board of European Students of Technology). Na treningih se obravnavajo znanja koristnih veščin (soft skills). Teme so raznolike in novi člani se lahko aktivno vključujejo v dogajanje. Namen motivacijskega vikenda je motivirati vsakega novega in starega člana, da razišče in izpostavi svoja najljubša področja in cilje organizacije, ter ugotovi, kako lahko sam postane enakovreden člen lokalne BEST skupine Maribor in s tem poveča lastno motivacijo, kot tudi motivacijo drugih članov. V BEST-u so denimo cenjene vrline: ustvarjalnost, živahnost in želja po znanju.

Na dogodivščino smo se iz Maribora proti Svetemu vrhu pri Cirkulanah, odpravili v petek, 14. novembra. Na cilju smo vikend otvorili z BEST igrami, ki so kreativne in sproščujoče, obenem pa idealne za spoznavanje med člani. Zvečer, po predstavitvi ŠOUM-a (Študentske organizacije Univerze v Mariboru) pod katerim deluje BEST Maribor, je na mizah zadišala kuha izpod pokrovk aktivnih članic in članov naše skupine, ki je bila cel vikend navdušujoča. V soboto je med prostim časom, odmori za kavo in obroki potekalo delo v skupinah (teambuilding), ustvarjalna prestavitev EBEC-a (European BEST Engeneering Competition/Evropskega BEST inženirskega tekmovanja), BKT trening (BEST Knowledge Transfer) in internacionalni večer kar dvajsetih držav. Nedelja, ki je prišla prehitro, je bila namenjena komunikaciji. Člani smo izmenjali mnenja in predloge za tečaj, ki bo potekal naslednje leto v Mariboru ter razmislili o temah, ki bi bile študentom zanimive in koristne. Misli smo dali na “off” s sprehodom po zeleni okolici Svetega vrha, ki se je že jesensko obarvala, sledilo pa je mirno druženje ob čaju in prigrizku, igranje kart in iger ter ogled filma na steni v veliki skupni sobi.

DSC_0105

Teambuilding


Motivacijski vikend nam vedno omogoča spoznavanje in povezovanje med člani izven vrveža študentskih obveznosti, ki na nas prežijo v delovnih dneh. Takrat najlažje spoznamo, kaj nas motivira od znotraj in kako temu, kar nas veseli, tudi slediti.

DSC_0326

BEST Maribor


Social Share Counters

Comments are Closed

© 2018 BEST Maribor | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress