O nas


BEST – Board of European Students of Technology
je konstantno rastoča neprofitna študentska organizacija. Od leta 1989 omogočamo komunikacijo, povezovanje in možnost izmenjave študentov po vsej Evropi. 95 lokalnih BEST skupin (Local BEST Groups) v 33 evropskih državah ustvarjajo rastočo, dobro organizirano, močno, mlado in inovativno študentsko mrežo. Z našimi dogodki letno dosežemo 1 300 000 evropskih študentov.

 

3400 aktivnih članov lokalnih BEST skupin po vsej Evropi promovira in omogoča evropskim študentom razumeti in ceniti različne kulture, pridobiti sposobnosti in znanja za delo v mednarodnem okolju, kar še dodatno doprinese k osebnostni rasti posameznika. To skušamo doseči tako, da preko leta po vsej Evropi organiziramo različne sezonske tečaje (poletne, jesenke, zimske in pomladne), kulturne izmenjave, tekmovanja inženirjev, dogodke za uživanje, simpozije in še mnogo ostalih zabavnih dogodkov. Člani našega društva lahko pridobijo znanja s področja organizacije, vodenja, promocije, dela v skupini, javnega nastopanja, trženja, zbiranja sredstev ter tudi poznavanje tujih jezikov, predvsem angleškega. Ob enem odkrivajo tudi različne kulture, pri tem spoznajo veliko novih, zanimivih ljudi in se neizmerno zabavajo.

BEST skupine po Evropi

Lokalne BEST skupine širom Evrope

 

LOKALNA BEST SKUPINA MARIBOR

Lokalna BEST skupina Maribor je del mednarodne organizacije BEST. Je neprofitna in nepolitična študentska organizacija, ki deluje na področju študentskega prostovoljstva. Skupina BEST Maribor študentom Univerze v Mariboru omogoča mednarodno udejstvovanje na mnogih dogodkih po vsej Evropi.

BEST Maribor je s svojim delovanjem pričel leta 2001 kot organizacijska enota Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM). Polnopravni člani mednarodne organizacije BEST smo postali leta 2003 na Generalni skupščini v Belgiji. Ob podpori ŠOUM-a, Oddelka za mednarodno sodelovanje, iz leta v leto večamo prepoznavnost organizacije in širimo krog aktivnosti za mednarodne in domače študente v univerzitetnem mestu Maribor.

Trenutno BEST Maribor sestavlja 20 aktivnih članov, ki delujejo prostovoljno in s svojo motivacijo organizirajo mnogo uspešnih mednarodnih in domačih projektov z namenom izobraževanja, druženja in spoznavanja novih kultur ter prijateljstev.

 

Social Share Counters
© 2018 BEST Maribor | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress