Prijavi se na EBEC Maribor

Prijavi se na evropsko inženirsko tekmovanje EBEC Maribor, ki ga organizira BEST Maribor in se izkaži v dveh kategorijah, ki zahtevata domišljijo in iznajdljivost.

Ebec 2013

 

V iskanju najboljših inženirjev Evrope

EBEC, sicer kratica za angleško ime European BEST Engineering Competition, je evropsko študentsko inženirsko tekmovanje na katerem vsako leto sodeluje več kot 6500 študentov iz kar 87 univerz in 33 držav. Tekmovanje EBEC poteka po skoraj vseh priznanih tehniških univerzah v Evropi in velja za največji tovrsten študentski dogodek na stari celini. Zmagovalci bodo, poleg drugih številnih praktičnih nagrad, dobili priložnost, da napredujejo na regijsko tekmovanje EBEC Alpe-Adria, ki bo letos prav tako potekalo v Mariboru, na njem pa se bodo pomerile zmagovalne ekipe iz lokalnih tekmovanj v Ljubljani, Zagrebu, Gradcu, Dunaju, Erlangnu in Mariboru. Zmagovalci te stopnje pa odpotujejo na prestižni finale, ki to leto poteka v Latviji, na njem pa se pomerijo najboljše evropske ekipe inženirjev.

Lokalno tekmovanje v Mariboru

Tekmovanje bo potekalo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI UM) v Avli, 11. in 12. marca 2014 in je razdeljeno v dve različni kategoriji, v kateri ekipe študentov z uporabo svojih tehničnih, socialnih in komunikacijskih spretnosti tekmujejo za dokončanje določene naloge. V danih pogojih (čas, stanje, materiali, …) se ekipe študentov tehnike trudijo zagotoviti najvišjo možno kakovost izdelka z vidika učinkovitosti, stroškov in inovacije. Tekmovalne ekipe so sestavljene iz štirih študentov, ki lahko sodelujejo v dveh različnih kategorijah – Skupinsko načrtovanje ali Študija primera. Naloga v obeh kategorijah bo letos podana s strani Centra eksperimentov, s katerimi smo sodelovali že lansko leto.

Skupinsko načrtovanje

V kategoriji Skupinsko načrtovanje bodo študenti lahko dokazal svoje sposobnosti, iznajdljivost in domišljijo. Skupina dobi določeno nalogo, točno določen in omejen potreben material za izvedbo ter omejen čas za izdelavo naprave, ki bo zahtevano nalogo izvajala. Na koncu bomo pripravili predstavitev projektov, prav tako pa preizkusili delovanje izdelanih »naprav«. Prislužiš si lahko številne privlačne nagrade, najboljši izdelki pa bodo tudi razstavljeni na ogled v Centru eksperimentov.

Skupinsko načrtovnaje

V kategoriji Skupinsko načrtovanje študenti izdelujejo napravo, ki reši določen problem

 

Študija primera

Za tiste, ki raje planirajo inovativne projekte, je tukaj kategorija Študija primera. Skupina študentov dobi realen problem, za katerega bo potrebno v omejenem času poiskati teoretično in praktično rešitev ter idejo predstaviti strokovni žiriji. So mariborski študenti sposobni nalogo izvesti tako, kot se to dela v največjih podjetjih?

Študija primera

Študija primera – teoretično reševanje realnega primera

 

Prijava

Vse informacije o prijavi najdeš na strani www.best-maribor.org/ebec2014

Ne odlašaj, prijavi se in pokaži Evropi, kaj znaš!

Social Share Counters

Comments are Closed

© 2018 BEST Maribor | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress