EBEC Maribor – Evropsko študentsko inženirsko tekmovanje

Vsi poznamo legendarnega James Bonda, ki mu s svojim švicarskim nožkom uspe sestaviti telefon iz katodne cevi stare televizije, žvečilnega gumija in žice, ki jo uporabil iz podpore nedrčka. Nekako nam ne uspe verjeti, da je kaj takega možno, sploh pa ob dejstvu, da je »končni produkt« sestavljen v pičlih treh minutah. Si pomislil, da bi se sam kdaj preizkusil v podobnem izzivu? Sedaj imaš priložnost, da pokažeš, kaj znaš!

 Prijavi se na evropsko inženirsko tekmovanje EBEC Maribor, ki ga organizira društvo študentov tehnike in naravoslovja BEST Maribor in se izkaži v dveh kategorijah, ki zahtevata domišljijo in iznajdljivost. Kako je tekmovanje potekalo lani pa si lahko ogledaš v videoprispevku spodaj.

EBEC Maribor 2012

V iskanju najboljših inženirjev Evrope

EBEC, sicer kratica za angleško ime European BEST Engineering Competition, je evropsko študentsko inženirsko tekmovanje na katerem vsako leto sodeluje več kot 5000 študentov iz kar 83 univerz in 32 držav. Tekmovanje EBEC poteka po skoraj vseh priznanih tehniških univerzah v Evropi in velja za največji tovrsten študentski dogodek na stari celini. Zmagovalci bodo, poleg drugih praktičnih nagrad, dobili priložnost, da napredujejo na regijsko tekmovanje EBEC Alpe-Adria, ki bo letos prav tako potekalo v Mariboru, na njem pa se bodo pomerile zmagovalne ekipe iz lokalnih tekmovanj v Ljubljani, Zagrebu, Gradcu in Dunaju. Zmagovalci te stopnje pa nato odpotujejo na prestižni finale, ki to leto poteka na Poljskem, na njem pa se med seboj pomerijo najboljše evropske ekipe inženirjev.

Lokalno tekmovanje tudi v Mariboru

Tekmovanje bo potekalo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI UM) v Avli, 12. in 13. marca 2013. Razdeljeno je v dve različni kategoriji, v kateri ekipe študentov z uporabo svojih tehničnih, socialnih in komunikacijskih spretnosti tekmujejo za dokončanje določene naloge. V danih pogojih (čas, stanje, materiali, …) se ekipe študentov trudijo zagotoviti najvišjo možno kakovost izdelka z vidika učinkovitosti, stroškov in inovacije.

 Tekmovalne ekipe so sestavljene iz štirih študentov, ki lahko sodelujejo v dveh različnih kategorijah – Skupinsko načrtovanje ali Študija primera.

 Skupinsko načrtovanje

V kategoriji Skupinsko načrtovanje boš lahko dokazal svoje sposobnosti, iznajdljivost in domišljijo. Skupina bo dobila določeno nalogo, potreben material za izvedbo ter omejen čas za izdelavo naprave, ki bo zahtevano nalogo izvajala. Na koncu bomo pripravili predstavitev projektov, prav tako pa preizkusili delovanje izdelanih »naprav«. Prislužiš si lahko številke privlačne nagrade, najboljša dva izdelka pa bosta tudi razstavljena v Europarku v sklopu projekta Youngle talenti.

Skupinsko načrtovnaje

V kategoriji Skupinsko načrtovanje študenti izdelujejo napravo, ki reši določen problem

Študija primera

Raje planiraš inovativne projekte? Ni problema. Lahko sodeluješ v kategoriji Študija primera. Skupina bo dobila realen problem, za katerega bo potrebno v omejenem času poiskati teoretično rešitev in idejo predstaviti strokovni žiriji. Si zmožen nalogo izvesti tako, kot se to dela v največjih podjetjih?

Študija primera

Študija primera – teoretično reševanje realnega primera

 

Prijava

Vse informacije o prijavi najdeš na strani www.best-maribor.org/ebec2013

Zmagovalni ekipi iz obeh sklopov čaka udeležba na regijskem evropskem inženirskem tekmovanju EBEC Alpe-Adria, kjer se bodo srečale zmagovalne ekipe lokalnih BEST tekmovanj iz univerz v Zagrebu, Ljubljani, Gradcu, Dunaju ter seveda Mariboru.

Ne odlašaj, prijavi se in pokaži Evropi, kaj znaš!

 

 

Social Share Counters

Comments are Closed

© 2018 BEST Maribor | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress