Za oddih od študija v Milano po nova doživetja

Konec meseca maja se je naša članica Kamelija kot soorganizatorka udeležila pomladnega tečaja v Milanu, na fakulteti Politecnico di Milano. Njena velika želja po obisku tega čudovitega mesta se ji je končno uresničila in nekaj svojih doživetij s potovanja po Italiji je strnila v spodnjem zapisu.

 

Desna roka organizatorjev

Poleg ogleda čudovitega mesta sem kot soorganizatorka od tečaja pričakovala tudi nekaj delovnih nalog. Zadolžitve soorganizatorja so, da organizatorjem pomaga pri manjših nalogah, sodeluje pri »team buildingu« in igrah z udeleženci tečaja, ni mu pa potrebno obiskovati akademskega dela tečaja (predavanja, vaje …).

 

Doživetja

Naslov tečaja je bil »I like the way you move!« in je obravnaval temo vozil ter prevoznih sredstev sodobnega časa.  Po vsakodnevnem akademskem delu tečaja smo imeli v popoldanskih urah različne socialne aktivnosti in zabave na različne teme, kot so International evening, Pub crawl in Assunta ter še mnoge druge. Za vikend smo se odpravili na »Weekend trip« v dve uri oddaljeno mestece Breno, kjer me je očaral tamkajšnji grad, kot zabavno aktivnost pa smo imeli »Room crawing«. In Italijanska kuhinja? Povsem na novo sem vzljubila testenine, ki so bile na tak ali drugačen način na jedilniku prav vsak dan.

 

Z vseh koncev Evrope

Na tečaju sem se imela priložnost spoprijateljiti z  ljudmi  15 različnih narodnosti. Ob vseh ogledih, aktivnostih in novih naučenih stvareh pa je, kar resnično cenim, da so vsi organizatorji poskušali ustvariti okolje in situacije, v katerih bi čim bolje spoznali drug drugega in okrepili prijateljstvo. Nikoli ne bom pozabila, kako smo skupaj preživljali čas, kako in zakaj smo se skupaj smejali, nenazadnje, kako močno prijateljsko vez smo vzpostavili.

 

Čudovito mesto

Milano me je navdušil, saj je v njem moč začutiti utrip mesta, v katerem do izraza pridejo ‘dizajnerji’, fotografi, umetniki in modeli. V njem občutiš ves glamur, hkrati pa lahko v starem mestnem jedru občuduješ zanimive zgradbe in lepe palače, ki so prav tako razlog, da želi toliko ljudi obiskati mesto visoke mode.

 

Brez obžalovanj

Tako kot je vsega lepega enkrat konec, se je tudi tečaj bližal koncu. Po vsakem takem dogodku čutiš neke vrste žalost, ker je konec vseh doživetij, vendar ni nobenega razloga za žalovanje, saj vem, da imam v Milanu eno veliko družino ter mnogo nepozabnih spominov. Ne obžalujem, da sem šla na tečaj, saj so to doživetja, ki jih lahko v življenju doživiš le enkrat, medtem ko druge, kot recimo študij, vedno počakajo.

 

Avtorica: Kamelija Chavdarova

Uredila: Lucija Božnik

 

Social Share Counters

Comments are Closed

© 2018 BEST Maribor | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress