Začenjajo se predizbori natečaja ŠOUROCK ’13

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) pričenja z novo sezono natečaja ŠOUROCK ’13. Prvi v sklopu predizbornih koncertov za izbor najboljše študentske / dijaške glasbene rock skupine, bo v ponedeljek, 8. aprila 2013 v Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk. ŠOUM že vrsto let na ta način pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati skuša nagraditi za ustvarjalnost. Na letošnji natečaj se je prijavilo 24 glasbenih skupin. ŠOUM je doslej v okviru ŠOUROCK-a omogočila že več kot 250 mladim skupinam iz vse Slovenije, da se predstavijo pred širšo publiko.

Prvi predizbor bo v ponedeljek, 8. aprila 2013 v Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk.

Glasbene skupine, ki so bile izbrane na podlagi demo posnetka in opisa, se bodo pomerile na treh predizborih in sicer 8., 15., in 22. aprila 2013. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 7. maja 2013.

Vodja projekta Jan Sredenšek dodaja: »ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, zagotovila snemanje singla, vrednosti bon za nakup glasbenega materiala, prav tako pa so zagotovljeni nastopi na Lampiončkih 2013, na Mladininem odru v okviru Festivala Lent 2013, v MKC Vuzenica in v Kompleksu Ravne na Koroškem.«

 

Nastopajoče skupine:

1. predizbor: Splitting The Sky, Up N’ Downs, Top Stripper, Hulahoop, D’SMokers

2. predizbor: Brezpoint, Wyleshade, Kontradikshn, Marshalles, The Sticky Licks

3. predizbor: Krik!!, Skeebeep, Kalaia, Parliament attack, Validum

 

Celotno dogajanje bo povezoval Tim Kores, član zmagovalne skupine iz leta 2009 in finalist šova X-Factor.

Več informacij najdete na www.sourock.si, kjer poteka tudi glasovanje za spletnega zmagovalca.

Social Share Counters

Comments are Closed

© 2018 BEST Maribor | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress