Novice

Slike s tekomavanja


15.3. 2013

Livestream tekmovanja!


11.3. 2013

Takole smo se imeli na lanskem tekmovanju

26.2. 2013

Inženirsko tekmovanje EBEC Maribor

Prijavi se na evropsko inženirsko tekmovanje EBEC Maribor, ki ga organizira BEST Maribor in se izkaži v dveh kategorijah, ki zahtevata domišljijo in iznajdljivost.

V iskanju najboljših inženirjev Evrope

EBEC, sicer kratica za angleško ime European BEST Engineering Competition, je evropsko študentsko inženirsko tekmovanje na katerem vsako leto sodeluje več kot 5000 študentov iz kar 83 univerz in 32 držav. Tekmovanje EBEC poteka po skoraj vseh priznanih tehniških univerzah v Evropi in velja za največji tovrsten študentski dogodek na stari celini. Zmagovalci bodo, poleg drugih številnih praktičnih nagrad, dobili priložnost, da napredujejo na regijsko tekmovanje EBEC Alpe-Adria, ki bo letos prav tako potekalo v Mariboru, na njem pa se bodo pomerile zmagovalne ekipe iz lokalnih tekmovanj v Ljubljani, Zagrebu, Gradcu, Dunaju in Erlangenu. Zmagovalci te stopnje pa odpotujejo na prestižni finale, ki to leto poteka na Portugalskem, na njem pa se pomerijo najboljše evropske ekipe inženirjev.

Lokalno tekmovanje tudi v Mariboru

Tekmovanje bo potekalo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI UM) v Avli, 12. in 13. marca 2013 in je razdeljeno v dve različni kategoriji, v kateri ekipe študentov z uporabo svojih tehničnih, socialnih in komunikacijskih spretnosti tekmujejo za dokončanje določene naloge. V danih pogojih (čas, stanje, materiali, ...) se ekipe študentov tehnike trudijo zagotoviti najvišjo možno kakovost izdelka z vidika učinkovitosti, stroškov in inovacije. Tekmovalne ekipe so sestavljene iz štirih študentov, ki lahko sodelujejo v dveh različnih kategorijah - Skupinsko načrtovanje ali Študija primera.

Ne odlašaj, prijavi se in pokaži Evropi, kaj znaš!


20.1. 2013