EBEC Maribor

Tekmovanje inženirjev (10. in 11. marec 2015)

Te zanima kako postati BEST inženir? Mednarodna študentska organizacija BEST je s temi tekmovanji začela že kar nekaj let nazaj. Študentom tehniških in naravoslovnih ter ostalih fakultet so želeli ponuditi nek izziv, nekaj, kjer se bodo lahko preizkusili s svojimi vrstniki iz domače univerze, nato pa še s študenti iz celotne Evrope. Pričeli so s tekmovanjem inženirjev, kjer lahko študentje preizkusijo svoje znanje, iznajdljivost, timsko delo, kreativnost, …

Evropsko študentsko inženirsko tekmovanje EBEC Maribor je dogodek, razdeljen v različne kategorije, v katerem ekipe študentov z uporabo svojih tehničnih, socialnih in komunikacijskih spretnosti tekmujejo za dokončanje določene naloge. V danih pogojih (čas, stanje, materiali, ...) se ekipe študentov tehnike trudijo zagotoviti najvišjo možno kakovost izdelka z vidika učinkovitosti, stroškov in inovacije. Tekmovalne ekipe so sestavljene iz štirih študentov, ki lahko sodelujejo v dveh različnih kategorijah - Skupinsko načrtovanje ali Študija primera.


Študija primera

Rad planiraš inovativne projekte? Ni problema. Lahko sodeluješ v kategoriji Študija primera. Skupina bo dobila realen problem, za katerega bo potrebno v omejenem času poiskati teoretično rešitev in idejo predstaviti strokovni žiriji. Si zmožen nalogo izvesti tako, kot se to dela v največjih podjetjih?

Skupinsko načrtovanje

V kategoriji Skupinsko načrtovanje boš lahko dokazal svoje sposobnosti, iznajdljivost in domišljijo. Skupina bo dobila določeno nalogo, potreben material za izvedbo ter omejen čas za izdelavo naprave, ki bo zahtevano nalogo izvajala. Na koncu bomo pripravili predstavitev projektov, prav tako pa preizkusili delovanje izdelanih »naprav«.

Tekmovanje EBEC poteka po skoraj vseh priznanih tehniških univerzah v Evropi in velja za največji tovrsten študentski dogodek na stari celini. Zmagovalci lokalnega tekmovanja napredujejo na regionalno tekmovanje, ki ga letos v naši regiji gosti Zagreb, najboljše ekipe Evrope pa se nato pomerijo na velikem finalu v Portu na Portugalskem.

Socialna omrežja

Partnerji