EBEC Maribor

Tekmovanje inženirjev (11. in 12. marec 2014)

Te zanima kako postati BEST inženir? Mednarodna študentska organizacija BEST je s temi tekmovanji začela že kar nekaj let nazaj. Študentom tehniških in naravoslovnih ter ostalih fakultet so želeli ponuditi nek izziv, nekaj, kjer se bodo lahko preizkusili s svojimi vrstniki iz domače univerze, nato pa še s študenti iz celotne Evrope. Pričeli so s tekmovanjem inženirjev, kjer lahko študentje preizkusijo svoje znanje, iznajdljivost, timsko delo, kreativnost, …

Evropsko študentsko inženirsko tekmovanje EBEC Maribor je dogodek, razdeljen v različne kategorije, v katerem ekipe študentov z uporabo svojih tehničnih, socialnih in komunikacijskih spretnosti tekmujejo za dokončanje določene naloge. V danih pogojih (čas, stanje, materiali, ...) se ekipe študentov tehnike trudijo zagotoviti najvišjo možno kakovost izdelka z vidika učinkovitosti, stroškov in inovacije.

Tekmovalne ekipe so sestavljene iz štirih študentov, ki lahko sodelujejo v dveh različnih kategorijah - Skupinsko načrtovanje ali Študija primera.

Tekmovanje EBEC poteka po skoraj vseh priznanih tehniških univerzah v Evropi in velja za največji tovrsten študentski dogodek na stari celini. Zmagovalci lokalnega tekmovanja napredujejo na regionalno tekmovanje, ki ga letos v naši regiji prav tako gosti Maribor, najboljše ekipe Evrope pa se nato pomerijo na velikem finalu v Rigi v Latviji.