Tekmovanje

Tekmovanje inženirjev (11. in 12. marec 2014)

je dogodek, razdeljen v različne kategorije, v katerem ekipe študentov z uporabo svojih tehničnih, socialnih in komunikacijskih spretnosti tekmujejo za dokončanje določene naloge. V danih pogojih (čas, stanje, materiali, itd) se ekipe študentov tehnike trudijo zagotoviti najvišjo možno kakovost z vidika učinkovitosti, stroškov in inovacije.Tekmovanje bo potekalo v 2 delih.

Študija primera

Rad planiraš inovativne projekte? Ni problema. Lahko sodeluješ v kategoriji Študija primera. Skupina bo dobila realen problem, za katerega bo potrebno v omejenem času poiskati teoretično rešitev in idejo predstaviti strokovni žiriji. Si zmožen nalogo izvesti tako, kot se to dela v največjih podjetjih?

Študija primera – teoretično reševanje realnega primera


Skupinsko načrtovanje

V kategoriji Skupinsko načrtovanje boš lahko dokazal svoje sposobnosti, iznajdljivost in domišljijo. Skupina bo dobila določeno nalogo, potreben material za izvedbo ter omejen čas za izdelavo naprave, ki bo zahtevano nalogo izvajala. Na koncu bomo pripravili predstavitev projektov, prav tako pa preizkusili delovanje izdelanih »naprav«. Prislužiš si lahko številke privlačne nagrade, najboljša dva izdelka pa bosta tudi razstavljena v Europarku v sklopu projekta Youngle talenti.

V kategoriji Skupinsko načrtovanje študenti izdelujejo napravo, ki reši določen problem