BEST Maribor organizira inženirsko tekmovanje EBEC

Želiš poleg študija delati nekaj več? Želiš spoznati predstavnike podjetij in navezati stik? Rad sodeluješ z drugimi in spoznavaš nove ljudi? Pridi na EBEC in pokaži svoje sposobnosti drugim!

Inženirsko tekmovanje EBEC je odlična priložnost za vse študente za predstavitev svojih sposobnosti in pridobitev referenc, ki kasneje pomagajo na karierni poti. Tekmovanje ponuja veliko priložnosti za navezovanje stikov s predstavniki podjetij, profesorji in študenti. Vsi so tam iz podobnih razlogov kot ti. Želijo delati nekaj več, iščejo nova znanja in poznanstva. Odprte so možnosti nadaljnjega sodelovanja s podjetji, saj so s svojo prisotnostjo tudi oni pokazali pobudo, da želijo sodelovati in spoznati prisotne ljudi. Prav tako lahko utrdiš stike s profesorji ali spoznaš nove, kar ti lahko olajša študij in omogoči sodelovanje pri njihovih projektih. Tudi, če na tekmovanju ne zmagaš, je lahko dovolj že, da pristopiš do ljudi, mogoče z njimi spiješ kavo in z nekaj besedami navežeš stik. Tako prepoznajo tvojo komunikativnost in si o tebi ustvarijo dober občutek.

EBEC predstavlja izziv, s katerim razvijaš kreativnost, inovativnost in logično razmišljanje. S sodelovanjem razvijaš razmišljanje iz drugih perspektiv. Hkrati dobiš občutek kakšni so realni problemi in prepreke, s katerimi se soočajo podjetja. Prav tako je reševanje problema časovno omejeno, torej kot bi delo potekalo v profesionalnem okolju.

Inženirsko tekmovanje organizira BEST (Board of European Students of Technology). Na dogodku lahko spoznaš člane ekipe BEST, ki že imajo široko mrežo ljudi po Evropi. Kot zmagovalec lokalnega tekmovanja lahko napreduješ na regionalno tekmovanje in spoznaš še druge ekipe. Hkrati kot tekmovalec dobiš praktično darilo, zmagovalci pa dobijo tudi nagrade.

Torej, naštetih je ogromno razlogov, zakaj ne smeš zamuditi odlične priložnosti in nove izkušnje. Tekmovanje bo potekalo 25. in 26. marca 2019 na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Sestavljeno je iz skupinskega načrtovanja, ki poteka prvi dan, in študije primera, ki se odvija drugi dan.

Ne omahuj, sestavi ekipo s štirimi člani in pridi na EBEC! Prijavite se na spletni strani EBEC 2019.